Skip to main content

NIEUWS

02-09-2024

Kijk binnen in de nieuwe Carefos-vestiging

Sinds februari van dit jaar zijn Carefos, Duits Isolatie en Volting samen gevestigd in een kantoor aan het bedrijventerrein Kerkenbos. Om het pand dat op deze locatie stond passend te maken voor deze drie bedrijven samen, was er behoefte aan een flinke upgrade, zowel vanbuiten als vanbinnen. Intussen maken we alweer ruim een half jaar gebruik van deze fijne plek. Benieuwd hoe het er allemaal uit is komen te zien en wat de gedachten van architect Mick Martens (TM2 architecten) en vormgever Ester Verheijden (Visievormgevers) waren? U ontdekt het in dit artikel.

Dit artikel is eind 2023 verschenen in het Carefos-magazine. De foto’s zijn van augustus 2024. 

Wat zijn de uitgangspunten van het ontwerp?

Mick (architect): “Het bestaande kantoorgebouw had een octagon vorm, een gelijkbenige achthoek, die als kantoortuin werd gebruikt. Carefos wilde meerdere bedrijven in het kantoorgebouw onderbrengen en dan is een kantoortuin geen geschikte ruimte. De focus van het ontwerp lag op het creëren van goed indeelbare ruimten, geschikt voor meerdere bedrijven en met groeimogelijkheden.”

Ester (vormgever): “Bij de vormgeving van het interieur hebben we gekeken naar keuzes die passen bij de architectuur van het kantoorpand. Ons doel was om de juiste sfeer te creëren die aansluit bij de drie bedrijven die gebruik gaan maken van het pand.”

Hoe komt de huisstijl van Carefos terug in de inrichting?

Mick: “Carefos richt zich op de gebouwde schil. De wens was om de nieuwe schil van het pand als visitekaartje te laten fungeren. Er is daarom gekozen voor een houten gevelbekleding. Het hout is van zeer hoge kwaliteit (duurzaamheidsklasse 1) en wordt onbehandeld aangebracht. De natuurlijke vergrijzing van het hout in combinatie met een groene tuin rondom het kantoorgebouw zorgt voor een natuurlijke uitstraling, hetgeen dat Carefos wil uitstralen.

Daarnaast is het ontwerp voorzien van verticale houten lamellen, die deels voor de gevelkozijnen geplaatst worden. De lamellen worden geplaatst in het ritme van de verticale gevelbekleding en zorgen ervoor dat de overgang tussen open en gesloten geveldelen vervagen. Dit benadrukt het gevoel van de beschermende functie van de gebouwschil.”

Hoe ben je tot de samenstelling gekomen? Wat was je inspiratiebron?

Ester: “De inspiratie voor het interieur kwam voort uit het materiaal aan de buitenzijde van het pand en de houten balken in het oude bedrijfspand. Deze balken zijn als echte eyecatcher in het zicht gebleven bij het nieuwe ontwerp. We wilden dit benadrukken door materialen en kleuren uit de natuur toe te passen, zoals aardse, warme kleurtinten gecombineerd met grijze tinten. Daarnaast hebben we gekozen voor een licht behang en donkere stoffen met een linnenlook, die het natuurlijke gevoel en het contrast versterken.”

Hoe komt duurzaamheid terug in het pand?

Mick: “De schil is voorzien van hoge isolatiewaarden en er is veel aandacht besteed aan kierdichting. Daarnaast ligt het gebouw gunstig ten opzichte van de zon waardoor ruimten gedurende de dag gebruik kunnen maken van passieve zonnewarmte. Tot slot is het dak voorzien van zonnepanelen en het parkeerterrein van voldoende elektrische laadpalen.”

Ester: “Door de keuzes van Mick te omarmen en respecteren, konden we het interieur daar naadloos op laten aansluiten. Zowel in kleur als materiaal is er gekozen voor een warme natuurlijke basis met hier en daar wat contrast. Door te kiezen voor duurzame materialen, zoals linoleum, circulaire tapijttegels en sterke wandbekleding heeft het kantoor een milieuvriendelijk karakter.”

Wat is het meest bijzonder aan het ontwerp? 

Mick: “De gevelopeningen met de diep terugliggende kozijnen, verticale lamellen en daartussen de geïntegreerde zonwerende screens maken dit ontwerp bijzonder.” 

Ester: “Het meest bijzondere aan dit ontwerp is de verbinding die er is gecreëerd. Door het gebruik van glazen wanden is er een openheid in het pand, terwijl je toch rustig kan werken. De koffiehoek met grote plantenbak onder de lichtkoepel is een fijne centrale plek geworden waar iedereen kan samenkomen.” 

Benieuwd naar het nieuwe kantoor? U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen, zowel binnen als op het dak, naar onze zonnestroominstallatie. Neem contact op met uw eigen contactpersoon van Carefos, Duits Isolatie of Volting, of vul het contactformulier hieronder in en dan zien we u binnenkort! 

Neem contact met ons op